На българския пазар доставяме и дистрибутираме
различни химикали за печатната индустрия, фармацията,
домакинството и PVC индустрията. Работим с първокласни световни
доставчици, за да предоставим най-добрия продукт на най-добрата цена.
clear glass measuring cup on white table

Acids

Acetic acid food
Acetic acid pharma
Acetic acid technical

Acids

three clear beakers placed on tabletop

Alcohols

Ethanol (denatured)
Iso Butanol
Iso Propanol
Methanol
N-Butanol
N-Propanol

Alcohols

three clear beakers placed on tabletop

Chlorinated Solvents

Methylene Chloride
Perchloroethylene

Chlorinated Solvents

refill of liquid on tubes

Esters

Butyl Di Glycol Acetate
Butyl Glycol Acetate
Ethyl Acetate
Iso Butyl Acetate
Iso Propyl Acetate
Methyl Acetate
N-Butyl Acetate
N-Propyl Acetate

Esters

Glycols

Di Propylene Glycol
Diethylene Glycol
Mono Ethylene Glycol
Mono Propylene Glycol
Triethylene Glycol

Glycols

three clear beakers placed on tabletop

Glycol Ethers

Butyl Di Glycol
Butyl Glycol

Glycol Ethers

three clear beakers placed on tabletop

Hydrocarbons

Toluene
Xylene
White spirit

Hydrocarbons

refill of liquid on tubes

Ketones

Acetone
Cyclohexanone
Methyl Ethyl Ketone
Methyl Iso Butyl Ketone

Ketones

clear glass measuring cup on white table

Plasticizers

Disanonyl phthalate (DINP)
Dioctyl phthalate
(DOP)
Dioctyl terephthalate (DOTP)
Trioctyl trimellitate (TOTM)
Diisodecyl Phthalate (DIDP)
Epoxidized soybean oil (ESBO)

Plasticizers

three clear beakers placed on tabletop

Propylene Glycol Ethers

Di Methoxy Propanol 
Ethoxy Propanol
Methoxy Propanol (PM)
Methoxy Propyl Acetate (PMA)

Propylene Glycol Ethers

three clear beakers placed on tabletop

Others

Glycerine

Others

three clear beakers placed on tabletop

Contact us

office@synthesia.bg
062 600 314

Contacts

Acids

Acetic acid food

Тази киселина е една от основните съставки и една от най-използваните от хранителните технологии, откакто е известно за съществуването й, тя има голяма известност в консервирането на храни.

Acetic acid pharma

Безцветна остра течна киселина, която е основната киселина на оцета и която се използва особено в синтеза (както на пластмаси) и понякога в медицината като стягащо и кръвоспиращо средство.

Acetic acid technical

Използва се в каучуковата промишленост, кожарската и текстилната промишленост, хранително-вкусовата промишленост, боите и медицината.

Alcohols

Ethanol (denatured)
Етиловият алкохол е най-важният клас органични съединения, наречени алкохоли. Дори когато се смеси със същото количество вода, той гори с блед, синкав пламък. Използва се в химията, печатарското мастило, опаковките, боите и други индустриални сектори. Това е важно съединение в промишленото производство.
Iso Butanol
Изобутанолът се използва за органичен синтез; латентен разтворител в бои и лакове; междинен продукт за смоли за амино покритие; средства за отстраняване на боя.
Iso Propanol
Изопропиловият алкохол е безцветна, нискокипяща течност с лека миризма и е напълно смесима с вода. IPA се използва като разтворител за етерични и други масла; алкалоиди, смоли, смоли и др.; латентен разтворител за целулозни производни; разтворител за покрития; Размразяващ агент за течни горива; лакове; процеси на екстракция; дехидратиращ агент; денатурант.
Methanol
Метанолът се използва като суровина в химическата промишленост за производството на широка гама продукти с добавена стойност: лекарства, синтетични влакна, лакове и бои, синтетични смоли, добавки за автомобилни горива, формалдехид, диметилтерефталат, антифриз. Метанолът се използва и за химичен синтез, денатурант за етанол, дехидратор за природен газ, гориво за битови инсталации.
N-Butanol
н-бутанол се използва за получаване на естери; разтворител за смоли и покрития; пластификатори; хидролни течности; формулировки на детергенти; меламинови смоли.
N-Propanol
Прозрачна безцветна течност с остра миризма на мухъл като алкохол. Използва се при направата на козметика, препарати за кожа и коса, фармацевтични продукти, парфюми, формули за лакове, разтвори за багрила, антифризи, алкохоли, сапуни, почистващи препарати за прозорци, ацетон и други химикали и продукти.

Chlorinated Solvents

Methylene Chloride

Метиленхлоридът, наричан още дихлорометан, е летлива, безцветна течност с миризма, подобна на хлороформ. Метиленхлоридът се използва в различни промишлени процеси, в много различни индустрии, включително отстраняване на боя, фармацевтично производство, производство на препарати за отстраняване на бои и почистване и обезмасляване на метали.

Perchloroethylene

Перхлоретиленът е безцветен, незапалим течен разтворител със сладък мирис, подобен на етер. Използва се предимно в индустриални условия, а също и за химическо чистене на тъкани и обезмасляване на метали.

Esters

Butyl Di Glycol Acetate
Бутил ди гликол ацетатът се използва главно в индустриите за бои, покрития и печатарски мастила, където служи като висококипящ разтворител, изравняващ агент, коалесцент и подобрител на течливостта в бои, емулсии, лакове и текстурирани покрития и в мастила, предимно за сито печат.
Ethyl Acetate

Етилацетат е органично съединение. Тази безцветна течност има характерна сладка миризма и се използва в лепила, лакочистители и в процеса по декофеинизиране на чай и кафе. Етилацетатът е естерът на етанола и оцетната киселина.

Iso Propyl Acetate
Изопропил ацетатът е разтворител с голямо разнообразие от производствени приложения, който се смесва с повечето други органични разтворители и е умерено разтворим във вода. Използва се като разтворител на целулоза, пластмаси, масла и мазнини. Той е съставна част на някои печатарски мастила и парфюми.
N-Butyl Acetate
Нормалният бутилацетат е бистър, безцветен естер. Това органично съединение има разнообразни приложения, включително като ароматизатор на храни, като разтворител в процеса на производство на лакове, в лакове, мастила, лепила и понякога като разтворител с висока температура на кипене.
Butyl Glycol Acetate
Бутил гликол ацетатът се използва широко в много отрасли на промишлеността. Най-важното приложение е в индустрията за покрития, където подобрява блясъка и течливостта на покрития, които трябва да бъдат изпечени при температури от 150 – 200 °C. В това приложение неговата ниска летливост и добра разтворителна способност са големи предимства.
Iso Butyl Acetate
Химичното съединение изобутил ацетат е обикновен разтворител. Произвежда се от естерификацията на изобутанол с оцетна киселина. Използва се като разтворител за лак и нитроцелулоза.
Methyl Acetate
Метилацетатът е карбоксилатен естер. Това е запалима течност с характерна приятна миризма, напомняща на някои лепила и лакочистители. Метилацетатът понякога се използва като разтворител, тъй като е слабо полярен и липофилен.
N-Propyl Acetate
Основната употреба на нормалния пропил ацетат е като разтворител в покритията и печатарската промишленост. Нормалният пропил ацетат разтваря множество смоли, което го прави подходящ разтворител за лакове за дърво и промишлени покрития.

Glycols

Di Propylene Glycol

Дипропиленгликолът намира много приложения като пластификатор, междинен продукт в промишлени химични реакции, като инициатор на полимеризация или мономер и като разтворител. Неговата ниска токсичност и свойства на разтворител го правят идеална добавка за парфюми и продукти за грижа за кожата и косата.

Diethylene Glycol

Използва се като междинен продукт за полиестерни полиоли, ненаситени полиестерни смоли, бюфетни нагреватели, производство на морфолин, багрила и покрития, пластификатори, течен перилен препарат, смилане на цимент и полиетилен гликол. Използва се и като консервант за влага в тютюневата промишленост, като сняг за самолети и железопътни линии, като разредител в производството на лепила.

Mono Ethylene Glycol

Използва се главно за производство на полиестер, влакна и пет смоли. Тъй като има ниска точка на замръзване, това е основната област на използване на автомобилната индустрия в хладилни течности и антифризи, спирачни течности, течности за разтворители, целулозен естер и етери, козметична промишленост, лакове, бои и алкиди, мастилена промишленост.

Mono Ethylene Glycol - Tech

Моноетилен гликолът е жизненоважна съставка за производството на полиестерни влакна и филми, смоли и охлаждащи течности за двигатели. Крайните употреби варират от дрехи и други текстилни изделия, през опаковки до кухненски съдове и антифриз.

Mono Propylene Glycol

Използва се в органичния синтез, особено в пропилей гликол и полиестерни смоли, в целофан и антифризни разтвори. Използва се като разтворител за масла, греси, восъци и смоли. Използва се в овкусители, парфюми и леко сиропирани сиропи. Използва се като охлаждаща течност за охладителни системи. Използва се в хидравлична течност. Използва се като балансьор в текстилната промишленост, разтворител и омокрящ агент в хранителния сектор, медицината и здравеопазването, особено за плесени и гъби, в слънцезащитни продукти, в кремове. Използва се като инхибитор на лед върху спирачните системи на превозни средства, въздушни пътища и самолети.

Triethylene Glycol

Триетилен гликол, TEG или тригликол е безцветна вискозна течност. Използва се като пластификатор за винилови полимери. Използва се и в продукти за дезинфекция на въздуха, като “Oust” или “Clean and Pure”. При аерозолизиране действа като дезинфектант.

Glycol Ethers

Butyl Di Glycol

Бистро, безцветно органично съединение и гликолов етер, използвани като разтворител в индустриите за покрития и бои.

Butyl Glycol

Висококипяща, нисколетлива течност с лека миризма, която се използва като разтворител и изходен материал за синтези. Отличен съразтворител във водни системи за покритие (бои на водна основа).

Hydrocarbons

Toluene

Толуенът се използва предимно като промишлена суровина и разтворител в някои видове разредители за бои, перманентни маркери, контактен цимент и някои видове лепила.

Xylene

Ксилените се използват като разтворител в печатарската, гумената и кожената промишленост. Той е често срещан компонент на мастило, гума и лепила.

White spirit

White Spirit е конвенционална алифатна течност с температура на възпламеняване 40oC. Тези алифатни продукти са много подходящи за различни приложения, включително селско стопанство, потребителски продукти, бои и покрития, графики и репродукция и много други индустриални приложения.

Ketones

Acetone

Разтворител за бои, лакове, лепила и мастила, както и за винилови, акрилни и целулозни смоли. Междинен продукт за синтеза на фармацевтични продукти (витамини) и козметика.

Cyclohexanone
Циклохексанон (ONE) е важна суровина за насърчаване на капролактам (CPL). Използва се като мономер в найлоновата промишленост.
Methyl Ethyl Ketone

Метил етил кетонът е бързо изпаряващ се разтворител, който може да осигури по-бързо време за изсъхване при приложения за покрития.

Methyl Iso Butyl Ketone
Метил изобутил кетон (MIK) се използва като разтворител за винил, епоксидна смола, акрил, естествени смоли, нитроцелулоза, бои, лакове, лакове, защитни покрития, екстракция на редки метали и багрила.

Plasticizers

Disanonyl phthalate (DINP)

Диизононил фталатът е фталат, използван като пластификатор. DINP обикновено е смес от химични съединения, състоящи се от различни изононилови естери на фталова киселина, и обикновено се използва в голямо разнообразие от пластмасови изделия.

Dioctyl phthalate (DOP)
DOP е пластификатор, използван при производството на PVC пластмаса. DOP има добра устойчивост на топлина и ултравиолетова светлина и широк диапазон на съвместимост за използване с PVC плочи. DOP също е разтворител за много химикали, като например в светещи пръчици.
Dioctyl terephthalate (DOTP)

DOTP се използва в приложения като екструдиране, каландриране, леене под налягане, ротационно формоване, формоване с потапяне, формоване с киша и покритие.

Trioctyl trimellitate (TOTM)

Триоктил тримелитат (TOTM) е бистра маслена течност с много лек мирис. Това е първично разклонен мономерен пластификатор за винилови хомополимерни и съполимерни смоли, който има изключително ниска летливост.

Diisodecyl Phthalate (DIDP)

Диизодецил фталатът е често използван пластификатор, използван при производството на пластмаса и пластмасово покритие за увеличаване на гъвкавостта.

Epoxidized soybean oil (ESBO)

Епоксидираното соево масло е колекция от органични съединения, получени от епоксидирането на соево масло. Използва се като пластификатор и стабилизатор в поливинилхлоридни пластмаси. ESBO е жълтеникава вискозна течност.

Propylene Glycol Ethers

Di Methoxy Propanol (DPM)
Средно до бавно изпаряващ се разтворител. Има 100% разтворимост във вода и е идеално подходящ като свързващ агент в широка гама от системи с разтворители.
Ethoxy Propanol
Етоксипропанол е бистра течност, която има характерен мирис, подобен на етер. Той има формула C5H12O2 и се смесва с вода, хигроскопичен е и също така осигурява добра разтворимост за голямо разнообразие от вещества, включително смоли, мастила и лепила.
Methoxy Propanol (PM)
Органичен разтворител с голямо разнообразие от промишлени и търговски приложения. Той се използва като носител/разтворител в мастила за печат/писане и бои/покрития. Намира приложение и като промишлен и търговски препарат за отстраняване на бои.
Methoxy Propyl Acetate (PMA)
Метоксипропил ацетат (известен също като PMA) е бистра течност, която има ограничена смесимост с вода. Той е разтворител със средна летливост с лека миризма и има формула C6H12O3.

Others

Glycerine
Глицеринът, известен също като глицерол, е естествено съединение, получено от растителни масла или животински мазнини. Това е бистра, безцветна, без мирис и сиропна течност със сладък вкус. Глицеринът е често срещана съставка във фармацевтичните лекарства.
en_USEnglish